Marieke

Mijn naam is Marieke van Ginneken.

Ik ben moeder van een dochter van 15 en een zoon van 11 en woon met mijn gezin, een paard, een hond en een dwergpapegaai op onze opknapboerderij.

Ik ben gezinsbehandelaar en heb de opleiding Social Work en IAG gedaan en werk ik al meer dan 10 jaar met kinderen en jongeren in de Jeugdzorg en psychiatrie.

Sinds 10 jaar heb ik Yoga en meditatie ontdekt en in 2021 heb ik de opleiding Docent Kinderyoga gedaan omdat ik erin geloof dat  we de wereld mooier kunnen maken als we beginnen bij kinderen. Daarnaast denk ik dat mijn jarenlange ervaring met kinderen met een speciale behoefte of benadering een fantastische combinatie is met kinderyoga. Toegankelijkheid voor iedereen. En dan vooral voor kinderen met bijvoorbeeld ASS, Hooggevoeligheid, ADHD, Hoogebegaafdheid ed.

Yoga voor deze kinderen, maar voor alle kinderen; draagt bij aan het versterken van het zelfbeeld, zelfvertrouwen, samenwerken, lichaamsbewustzijn, compassie.

op de foto: marieke van ginneken van yogastudio kallumaan in tilburg

Naast Docent Kinderyoga en ben ik de auteur van "Slaapkoppie", een kinderboek met verhalende slaapmeditaties voor kinderen om de dag op een fijne manier af te sluiten en lekker te kunnen slapen. Een kind leert  op een spelende manier de beginselen van mindfulness en meditatie. Ik heb er ook een gelijknamige app bij ontwikkeld, te verkrijgen in de appstore en op googleplay.