Baby en dreumes yoga

 

Yogastudio Kallumaan is een plek waar niémand exclusief is! En wij vinden, met yoga kun je niet vroeg genoeg beginnen dus vanaf mei 2022 op het program: baby- en dreumes yoga!

Baby- en dreumes yoga is een heerlijk speelse en gezonde manier om contact te maken met je kind. Je beweegt samen met je mini in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. Zo leren kinderen op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. En niet alleen je kind, jijzelf als ouder kunt ook ontspannen tijdens een sessie baby- en dreumes yoga en genieten van het contact en het plezier van samen spelen.

Baby-yoga en dreumes-yoga is niet alleen leuk, het is ook bewezen goed voor kids: ze raken minder snel gespannen en geïrriteerd, yoga draagt bij aan de ontwikkeling van de spijsvertering, de hersenen en het zenuwstelsel, het stimuleert de bloedsomloop, versterkt de spieren en maakt soepel.

En minstens zo belangrijk: yoga is uitermate goed voor de hechting tussen jou en je baby. Het versterkt jullie band, bevordert de communicatie en je kleine yogi wordt nóg blijer en opener. Uit mijn eigen ervaring, hier kun je nog lang de vruchten van plukken.

Het fijne van baby-yoga is dat de oefeningen met de kleren aan gegeven kunnen worden, waardoor het elk moment van de dag toepasbaar is.

Vaak wordt gestart met baby yoga als je baby een week of zes is. Vanaf het moment dat je mini de behoefte voelt om al kruipend of lopend de ruimte te verkennen is het tijd om door te stromen naar de dreumes groep.  Bij zowel de baby-yoga  als de dreumes- yoga is er een ouder, verzorger of begeleider aanwezig.

Er komen verschillende yoga oefeningen aan bod. Deze oefeningen doe je samen. Jij maakt de bewegingen bij het kind. Als je dit vaker uitvoert, zal je baby de oefeningen ook gaan herkennen. Hierdoor bouw je spierkracht op en stimuleer je de flexibiliteit. We maken ook gebruik van liedjes, versjes en verschillende massagetechnieken. Zo leer je wat helpend kan zijn bij krampjes of doorkomende tandjes, en later bij oplopende woede of verdriet. Handig!