Kinderyoga


op de foto: marieke geeft kinderyoga in het park in tilburg

Kinderyoga is voor iedereen!

Kinderyoga is een vorm van yoga waarin kinderen spelenderwijs leren zich bewust te worden van hun lichaam, zintuigen en gedachten. Kinderyoga is echte yoga, alleen dan speciaal voor kinderen. Het moet vooral leuk en toegankelijk zijn. Wij geloven erin dat als je kinderen de skills kan aanleren om je gedachten te kalmeren, je ademhaling in te kunnen zetten voor concentratie, je lichaamsbewustzijn op te bouwen, evenals compassie voor anderen en bewust worden van jouw voetafdruk op deze wereld, je daar als volwassene zóveel aan kan hebben!

Kinderyoga staat bij Kallumaan vast op het programma. Om de week is er op woensdag middag om 15.30 een yogales voor kinderen van 4 tot 10 jaar. De kinderyoga wordt gegeven door Julia en Jady-Mayne.

 

 

Naast reguliere kinderyoga groepslessen bieden we individuele therapeutische kinderyoga aan. Dit kan bij ons in de yoga studio of bijvoorbeeld bij u thuis als dit voor uw kind prettiger is.

Dit houdt in dat we een intake van een uur met u als ouders plannen over de specifieke behoeften van uw kind, en daarna 3 individuele yoga sessies met uw kind. Na deze 3 sessies, evalueren we en kijken we bijv of uw kind in kan stromen in een van de groepslessen.

U kunt bij therapeutische kinderyoga denken aan bijvoorbeeld kinderen die (nog) niet in een groep durven, maar ook Hoog gevoelige of  hyperactieve kinderen, kinderen met ASS, kinderen met hechtingsproblematiek, problemen met het zelfvertrouwen, of stemmingsproblemen. De yoga les zal specifiek toegespitst zijn op wat uw unieke kind nodig heeft, en kan helemaal op maat gegeven worden. Onze achtergrond in opleiding en ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie en Jeugdzorg, zorgt ervoor dat we in kunnen zoeken op de behoeften van uw kind op dat moment.