Ouder-kind yoga

 

Ouder-kind yoga is een geweldig leuke les waarbij jij en je kind samen yoga beoefenen. Het is een speciale manier om jullie band te versterken en tegelijkertijd de voordelen van yoga te ervaren. Deze vorm van yoga is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, van peuters tot tieners, en biedt een geweldige gelegenheid om samen te bewegen, te ontspannen en plezier te hebben.

Tijdens ouder-kind yogalessen combineren we elementen van traditionele yoga met speelse oefeningen en interactie tussen jou en je kind. Het doel is om een positieve en liefdevolle omgeving te creëren waarin jullie allebei kunnen genieten van de voordelen van yoga, zoals verbeterde flexibiliteit, kracht, balans en lichaamsbewustzijn. Maar het gaat verder dan alleen fysieke oefeningen. Ouder-kind yoga bevordert ook jullie emotionele connectie, vertrouwen en communicatie.

We introduceren vaak thema's die relevant zijn voor kinderen, zoals de natuur, dieren of sprookjes. Dit maakt de les leuk en boeiend voor de mini yogi's, terwijl ze tegelijkertijd leren om hun lichaam en ademhaling te beheersen. Samen werken jullie aan verschillende yogahoudingen, zoals de boomhouding, de kat-koe-houding en de zonnegroet. Deze houdingen zijn aangepast aan de leeftijd en het vermogen van je kind, zodat jullie allebei comfortabel kunnen deelnemen.

Naast de fysieke oefeningen bevat ouder-kind yoga ontspanningstechnieken, ademhalingsoefeningen en meditatie. Dit helpt zowel jou als je kind om stress te verminderen, de geest tot rust te brengen en te leren focussen, oftewel gewoon even Kallumaan te doen ;)

Wanneer?

Zondag middag 21 april is er een ouder-kind yoga workshop gepland. Deze wordt gegeven door Marieke van Ginneken en is altijd met veel enthousiasme bezocht! De groep met kleintjes (van 2 tot 4 a 5 jaar) is van 13.00 tot 14.00, de groep met de grote kids (van 5 tot 9 a 10 jaar) begint om 14.30 en duurt ook een uur. Deelname bedraagt 20 euro voor 1 duo. Kinderen kunnen dit doen met hun vader/moeder/verzorger maar het is ook erg leuk met een tante/oom/opa/oma/oppas!