Waarom kinderyoga?

Een kind wat goed in zijn vel zit is een gelukkig kind. Het woord Yoga betekent “verbinden” en het is een groot kado om als kind  al vertrouwt te mogen raken met de verbinding tussen lichaam en gedachten. Altijd terug kunnen vallen op je adem, bewust te leren zijn van je lichaam, en je gedachten leren kalmeren op jonge leeftijd, is iets waar kinderen de rest van hun leven  wat aan kunnen hebben.

Door kinderyoga leren kinderen het verschil tussen in- en ontspanning te voelen en hoe ze de dagelijkse spanningen (alle prikkels!)  kunnen loslaten. Ze leren dat ze zelf controle hebben over hun lichaam en gedachten, wat het zelfvertrouwen en weerbaarheid vergroot.

Kinderyoga draagt positief bij aan:

  • Zelfvertrouwen
  • Concentratievermogen
  • Ademhaling
  • Ontspanning
  • Houding
  • Motoriek
  • Grenzen stellen en luisteren naar anderen (respect)

 

In de lessen wordt altijd met een thema gewerkt wat aansluit bij de leeftijd van de kinderen in de groep. Denk aan de seizoenen, valentijnsdag, maar ook bijvoorbeeld deugden of actualiteiten. Er wordt gebruik gemaakt van mooie boeken ter inspiratie en inbeelding van de les. Maar ook geluk, dankbaarheid en aandacht zijn begrippen die in oefeningen vertaald kunnen worden om ze zo te ervaren en begrijpen.

Kinderyoga biedt zo een diversiteit aan oefeningen en spelletjes op het gebied van adem, houding, concentratie, samenwerking en ontspanning. De kindgerichte oefeningen worden in spelvorm aangeboden waarbij plezier voorop staat. Muziek, spel en beweging worden hierbij geïntegreerd.

 

Kinderyoga start weer op 4 april, met om de week een les op woensdag middag om 15.30.

 

op de foto: marieke geeft kinderyoga bij yogastudio kallumaan in tilburg

Naast reguliere kinderyoga groepslessen bieden we individuele therapeutische kinderyoga aan. Dit kan bij ons in de yoga studio of bijvoorbeeld bij u thuis als dit voor uw kind prettiger is.

Dit houdt in dat we een intake van een uur met u als ouders plannen over de specifieke behoeften van uw kind, en daarna 3 individuele yoga sessies met uw kind. Na deze 3 sessies, evalueren we en kijken we bijv of uw kind in kan stromen in een van de groepslessen.

U kunt bij therapeutische kinderyoga denken aan bijvoorbeeld kinderen die (nog) niet in een groep durven, maar ook Hoog gevoelige of  hyperactieve kinderen, kinderen met ASS, kinderen met hechtingsproblematiek, problemen met het zelfvertrouwen, of stemmingsproblemen. De yoga les zal specifiek toegespitst zijn op wat uw unieke kind nodig heeft, en kan helemaal op maat gegeven worden. Onze achtergrond in opleiding en ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie en Jeugdzorg, zorgt ervoor dat we in kunnen zoeken op de behoeften van uw kind op dat moment.