Je eerste yogales!

Super tof dat je erover denkt om eens een yogales te proberen! Hieronder vertel ik je wat je kunt verwachten als je voor een prikkelarme yogales bij YogaStudio Kallumaan kiest.

Wat kun je verwachten:

YogaStudio Kallumaan is gelegen in het KiZoom gebouw. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig waar je bij de slagboom door kunt rijden. De studio is gelegen op de eerst verdieping. De yoga voor volwassenen wordt altijd gegeven door mij, Shirley Passier. (klik om meer over mij te lezen!)

Een yoga les duurt 1 uur. Je bent welkom vanaf 15 minuten voor, tot 15 minuten na de les. Tijdens de les gaat de deur dicht, het is niet mogelijk later in te stromen. Er zijn minimaal 3,en maximaal 8 deelnemers aanwezig tijdens de les. De matjes liggen op een ruime afstand van elkaar.

In de yogazaal is er de mogelijkheid om gebruik te maken van matjes en props (zo noemen we de hulpmiddelen). Daarnaast is er bij YogaStudio Kallumaan ook de mogelijkheid om gebruik te maken van extra props die je helpen ontprikkelen. 

In de yogazaal houden we tijdens de les stilte. Alleen de docent geeft je instructies. Er kan door de docent gebruik worden gemaakt van kalmerende geluiden zoals zachte muziek, natuurgeluiden of een klankschaal. Voor en na de les is er ruimte voor vragen of een praatje bij een kopje kruidenthee.

 

Hoe bereid je je voor?

Er is maar een beperkte mogelijkheid tot omkleden dus kom indien mogelijk in comfortabele kleding naar de yogales. Een sportbroek, korte broek, (yoga)legging, t-shirt of wijde kleding voldoet.

Er zijn matjes en props aanwezig en wij hebben ook glazen water en thee. Het is niet nodig om zelf iets mee te nemen maar dit mág wel.

Het kan fijn zijn om een handdoekje mee te nemen om eventueel zweet mee af te vegen.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

- Als eerste wil ik benadrukken dat yoga voor iedereen is. Je hoeft er niet fit, lenig of sterk voor te zijn. Dat is ook niet het doel, maar word je vanzelf wel.

- Tijdens de les is er op elk gewenst moment de mogelijkheid om gebruik te maken van zelfstimulerende of ontprikkelende hulpmiddelen (zoals fidgets, stressballetjes, etc.) Deze zijn aanwezig in de studio of mag je van thuis meebrengen (zolang het niet storend is voor de rust in de les. Dus niks met licht of geluid).

-Tijdens de eindontspanning is er de mogelijkheid gebruik te maken van een extra verzwaarde deken.

- Het kan zijn dat de docent tijdens de les rond loopt om met zachte aanrakingen iemand te ondersteunen in een houding. We maken gebruik van kaartjes bij de matten die de docent duidelijk maken dat jij het wel of juist niet prettig vindt om aangeraakt te worden tijdens de les.

- Wil je mij eerst eens ontmoeten of de ruimte zien, dan is er de mogelijkheid om een kennismaking te plannen.

- Twijfel je ergens over? Laat het mij dan vooral weten, ik denk graag met je mee!