Je eerste yogales!

Super tof dat je erover denkt om eens een yogales te proberen! Hieronder vertel ik je wat je kunt verwachten als je voor een yogales bij YogaStudio Kallumaan kiest.

Wat kun je verwachten:

YogaStudio Kallumaan is gelegen aan het Ketelhavenplein 153 in de Reeshof. Er is een ruime parkeerplaats aanwezig bij het station waar je je auto gratis kwijt kunt, vanaf daar is het 1 minuutje lopen. De studio is gelegen aan het pleintje. 

Een yoga les duurt 1 uur. Je bent welkom vanaf 15 minuten voor, tot 15 minuten na de les. Tijdens de les gaat de deur dicht, het is niet mogelijk later in te stromen. Er zijn minimaal 3,en maximaal 19 deelnemers aanwezig tijdens de les. De matjes liggen op een voldoende ruime afstand van elkaar.

In de yogazaal is er de mogelijkheid om gebruik te maken van matjes en props (zo noemen we de hulpmiddelen). Daarnaast is er bij YogaStudio Kallumaan ook de mogelijkheid om gebruik te maken van extra props die je helpen ontprikkelen, zoals een verzwaarde deken.

In de yogazaal houden we tijdens de les stilte. Alleen de docent geeft je instructies. Er kan door de docent gebruik worden gemaakt van kalmerende geluiden zoals zachte muziek, natuurgeluiden of een klankschaal. Voor en na de les is er ruimte voor vragen of een praatje bij een kopje kruidenthee in de voorruimte. De yogazaal zelf blijft stil.

 

Hoe bereid je je voor?

Er is maar een beperkte mogelijkheid tot omkleden dus kom indien mogelijk in comfortabele kleding naar de yogales. Een sportbroek, korte broek, (yoga)legging, t-shirt of wijde kleding voldoet.

Er zijn matjes en props aanwezig en wij hebben ook glazen water en thee. Het is niet nodig om zelf iets mee te nemen maar dit mág wel.

Het kan fijn zijn om een handdoekje mee te nemen om eventueel zweet mee af te vegen.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

- Als eerste wil ik benadrukken dat yoga voor iedereen is. Je hoeft er niet fit, lenig of sterk voor te zijn. Dat is ook niet het doel, maar word je vanzelf wel.

-Tijdens de eindontspanning is er de mogelijkheid gebruik te maken van een extra verzwaarde deken en een oogkussentje.

- Het kan zijn dat de docent tijdens de les rond loopt om met zachte aanrakingen iemand te ondersteunen in een houding. Voel je vrij om aan te geven of jij het wel of juist niet prettig vindt om aangeraakt te worden tijdens de les.

- Wil je mij eerst eens ontmoeten of de ruimte zien, dan is er de mogelijkheid om een kennismaking te plannen.

- Twijfel je ergens over? Laat het mij dan vooral weten, ik denk graag met je mee!